[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Dragi prijatelji, u ovogodišnjoj digitalnoj Noći muzeja tri hvarska javna muzeja – Muzej općine Jelsa, Muzej Staroga Grada i Muzej hvarske baštine nastupaju zajedno!
Temeljem apela Hrvatskog muzejskog društva, muzeji zajedno organiziraju humanitarnu akciju “Muzealci za muzealce”, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kolegu iz Gradskog muzeja Sisak koji je uslijed katastrofalnog potresa ostao bez obiteljske kuće u Petrinji. Akcija je organizirana kao višednevna online prodajna izložba – aukcija, odnosno prodaja publikacija.
Za ovu aukciju, Muzej Staroga Grada surađuje s fotografom Markom Vodanovićem. Na aukciji se nalazi deset fotografija iz Markovog ciklusa OVERLAPS nastalog 2019. godine u Komiži. Fotografije (dimenzije 60 x 40 cm) su kaširane na 300g mat papiru i uokvirene u drvene okvire (dimenzija s okvirom 66 x 46 x 3,5 cm).
Aukcija će trajati od petka 29. siječnja s početkom u 18h do utorka 2. veljače, do 10h, na Facebooku. Početna cijena svake fotografije je 400 kn, a vaše obvezujuće ponude možete ostaviti u komentarima ispod pojedine fotografije. Pobjednicima ćemo nakon aukcije, tijekom utorka (2. veljače) dostaviti podatke za uplatu na račun kolege za kojega se akcija i organizira. Temeljem predočene potvrde o uplati pobjednici će moći preuzeti svoju fotografiju u Muzeju Staroga Grada ili će ona biti poslana poštom na područje Hrvatske, gdje Muzej Staroga Grada preuzima troškove poštarine.

Detalje možete naći na sljedećem linku: https://www.facebook.com/StariGradMuseum/

 

Pozivamo vas i da pogledajte aukciju Muzeja općine Jelsa na kojoj su ponuđene reprodukcije starih razglednica s motivima Jelse i Vrboske. U sklopu ove akcije u Muzeju hvarske baštine možete nabaviti neka od izvrsnih muzejskih izdanja poput muzejskog godišnjaka “Prilozi povijesti otoka Hvara” ili kapitalnog izdanja Marice Buratović “Zvona moga škoja”.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]