Povodom ove utakmice u listu ”Jadranska pošta” 4. kolovoza 1932.g. br. 180 izašao je sljedeći članak:

“Šport u Staromgradu”

Starigrad, 31.jula.

Danas je ovdje odigrana utakmica izmedju D.O.Š.K. i mjesnog ”Triglava” koja je završila s rezultatom 1:0 u korist domaćih.

KRATAK TOK IGRE

Početni udarac ima ”Triglav”. Opaža se malena premoć. U 20 minuti opasna situacija pred goalom Doška. U 37. minuti lijevi bek Doška ruši Kalinića, sudac ne vidi, publika potestira. U sudaru Kalinić ruši Rudana, sudac obojicu isključuje na dvije minute. Igrači Doška se bune, nastaje spor, ali se brzo likvidira. Odmah nakon toga poluvrijeme. U 3. minuti navala Doška, zaustavlja Care. Domaći su u premoći. Care igra vanredno, publika druka. Slijedi nekoliko navala ”Triglava” no bekovi Doška su na mjestu. Igraju surovo. Sudac kažnjava. U 27. minuti opasna situacija pred goalom Doška. Golman brani, publika druka da se ne čuje sučeva zviždaljka. U 35. minuti ruka u kaznenom prostoru, sudac dosuđuje jedanaesterac. Kad Care ima da puca, bek Doška zapinje mu nogu. Dolazi do incidenta. Publika provaljuje na igralište. Sudac dosuđuje goal i prekida igru.
Momčad Doška bila je pojačana sa dvojicom bekova iz Bogomolja i oni su glavni krivci svega toga što se je u ovoj utakmici dogodilo. Isti su prošle nedjelje igrali u Jelsi te su takodjer ispoljili svoju surovost radi čega je igra bila prekinuta.
Ostali igrači Doška su igrali prilično, jedino mali Posinković slabo, te bi svoju slabost htio nadoknaditi surovošću.
Momčad ”Triglava” igrala je fair i požrtvovno, no kad je bila izazvana, reagirala je. U igri su se istakli Care, Kalinić, Beritić, Milašić. Sudio je g. Corelj dobro.
Publike oko 300.

Na ovaj članak odgovorio je Ive Posinković također u list ”Jadranska pošta” u br. 185.

Cij. Gosp. uredniče!
U broju 180. Vašeg cij. Lista od 4. kolovoza tek.god. izašao je članak po naslovom: ”Šport u Staromgradu”. Kako je taj članak, napisan skroz tendecijozno i neobjektivno, molio bih Vas da uvrstite ovih par redaka, da bi objektivni čitaoci čuli i drugo zvono.
Najprije bi trebalo da se upozna sa prilikama pod kakvim se igraju t.zv. nogometne utakmice po našim malim mjestima na otocima, i ko sve, specijalno u Staromgradu igra nogomet. Kao aktivni igrač, koji sam nastojao da se nogomet popularizira po našim selima, imao sam prilike da upoznam uskogrudnost i megalomaniju naših malovaroških športaša. Pravilo je tu, da gost pod svaku cijenu mora da izgubi. Tu glavnu ulogu ima uvijek naravno sudac uz pomoć publike, kojoj je glavno da ”njihovi mišćani ne izgubidu”. O poznavanju pravila nogometne igre, športskog drugarstva, odgoja i širokogrudnosti tu nema govora. Jer sportski se moral, kako ga zamišlja gosp. ”IĆ” u tom članku sastoji u tome, da momčad kakva je npr. tu ”Triglav” reagira kad je izazvana, a ujedno govori kako je igrala fair.
O samom članku nemam mnogo da kažem. Znam s kime imam posla, pa se ne upuštam u debatu. Napominjem samo, da nije bilo nikakvog pojačanja niti da je to bio kakav klub, nego da smo mi nekoliko sveučilištaraca igrali skupa sa nekoliko zemljoradnika iz Dola. Kako smo igrali surovo, neka kaže gosp. Corelj, kako je već izjavio pred svjedocima, da nije zviždao protiv nas niti jedan faul, dok ih je protiv Triglava svirano nekoliko.
Tko je izazvao incident, nakon što je naš lijevi bek bio udaren laktom od igrača Triglava, to bi  najbolje mogao znati g. sudac Miloš, koji je sudio prvo poluvrijeme, i koji je radi svog ”objektivnog” suđenja morao drugo poluvrijeme predati zviždaljkuu g. Corelju. On će sigurno znati zašto je prvi provalio u igralište i navalio fizički na naše igrače, da nas je policija morala zaštititi. Još da napomenem, da jedanaesterac nije izveden, niti je sudac svirao da se izvede, pa prema tome nije mogao i biti goal.
Uostalom, mi smo radi ovakvog ponašanja i radi ”objektivnog” suđenja suca, druga tih istih športaša, morali i lanjske godine da izadjemo sa terena, ako smo htjeli da izbjegnemo ovome, što se ovaj put dogodilo.
O incidentu u Jelsi, kojeg gosp. ”IĆ” neistinito prikazuje, i koji sa ovim nema nikakve veze, kažem da sam ja kao sudac morao prekinuti igru ne radi nikakvih surovosti, nego zato što mi je jedan iz publike uletio u igralište prijetnjom da sudim kako on hoće, ili će revolveri vani.
Triglavu ćemo dati na svom terenu ako se usude doći, u svako doba dostojan revanš, jer mi ne baratamo šakama i pogrdnim poklicima kako su nas dočekali u Staromgradu.
Gosp. Uredniče najljepše se zahvaljujem na ustupljenom prostoru, i bilježim se sa štovanjem.

Ivo N. Posinković, medicinar

Materijali ustupljeni ljubaznošću gosp. Drage Radoslavića