Momčad DOŠK-a iz 1924.g. Posinković, Moškatelo, Sansević, Radonić, Posinković, Sansević, Dužević, Miloš, Dužević, Posinković, Posinković. (napomena: prva slika dolskih nogometaša koji su u prvoj utakmici nastupili pod imenon Pharija koje su nedugo zatim promijenili u DOŠK).

 

Stari Grad, 03. kolovoza 1924.g.

PHARIA Dol – TRIGLAV pomladak
2:5 (0:4)

Postava Pharie:
Posinković Tado
Sansević Tadija
Dužević Frane
Moškatelo M.
Miloš N.
Stančić N.
Sansević J.N.
Posinković Ive
Dužević Antun

 

II. poluvrijeme pošao T. Sansević na vrata, J. Sansević i T. Posinković na bekove, a F. Dužević na desnu spojku.
Tok igre: PHARIA nastupa prvi put iza nekoliko treninga. Poraz je morao uslijediti, ali ne tako visokim scoreom. Najviše tome je kriv vratar.
Odmah se vidi neuigranost igrača PHARIE. Slabo bacaju aut, slabo pokrivaju, a još slabije dodavaju. Jedina im je odlika izdržljivost i velika volja. Lagana premoć TRIGLAVA . Prvi gol ide na dušu vratara koji je ušao sa loptom u vrata. Drugi put iz 11 m. Vratar je obranio nogom, ali iza gol linije. Trećeg zapuca Plančić, vratar istrči, a lopta se odbije od beka u gol. Četvrti padne isto na dušu vratara koji hotivši baciti loptu u polje rukom zamahne iza gol linije.
Drugo poluvrijeme se PHARIA snalazi i A. Dužević postigne jednim prodorom veoma lijep gol. Nešto kasnije half TRIGLAVA primoran daje autogol. Pri svršetku igre Nardeli daje gol iz kaznenog udarca sa 11 m. Vratar odbije loptu preko sebe i pravilnije bi to bio korner.
Sudac S. Plančić – priličan. Igralo se na neoklačenom igralištu i bez golštanga.

Materijali ustupljeni ljubaznošću gosp. Drage Radoslavića