Nogometni klub SLOGA prošlu sezonu završio je na posljednjem mjestu tablice FORSKE NOGOMETNE LIGE. Imali smo jako loš učinak, loš rezultat, manjak igrača, nije bilo motiva, česte su bile trzavice u klubu, česte su bile utakmice iz kojih smo izlazili i s nekoliko golova u mreži. Sloga je bila prisutna samo time što takvim imenom zove klub.
Na kraju sezone Igor Dužević ponukan lošim partijama i rezultatima kluba  podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika izvršnog odbora.
3. lipnja 2012 održana je skupština u Domu na Glavici. Prisustvovala  je nekolicina ljudi kojima još uvijek naš klub u mjestu nešto znači. Prisutni su ukratko bili obaviješteni stanjem i financijama kluba.
A nova uprava kluba prihvaćena je jednoglasno (Kuzma Matijević – predsjednik, Zoran Kuničić – dopredsjednik, Toni Roić – blagajnik, Damir Šurjak – tajnik, Ivica Pavičić, Nikša Šurjak, Stjepko Dužević – članovi izvršnog odbora).
N.K. Sloga ovog trenutka ima aktivno trideset članova, a taj broj bi se trebao za narednu sezonu popet i do pedeset članova. Godišnja članarina iznosi simboličnih 100 kn, te vas pozivam da se učlanite i da vaš glas odlučuje u organizaciji i vodstvu kluba.
Pero Vidović i Tonko Miloš su treneri kluba. Klub ima treninge svakog ponedjeljka i četvrtka u Starome Gradu na igralištu Dolci. Iskreno se nadamo da će ovaj dvojac borbeno povesti naše igrače u osvajanje bodova u otočkoj ligi.
Ovim putem zahvaljujem se i nekim sponzorima koji su na naše upite već uplatili odreðene iznose za bolje funkcioniranje kluba.
Prošlog vikenda 21. – 23. rujna N.K. Sloga gostovala je na otoku Visu. Tamo nas je ugostio naš igrač i dolski zet Renato Kolđeraj.
Odigrali smo odmah u petak navečer trening utakmicu s domaćom ekipom, a rezultat zbog taktičkih priprema za nadolazeću sezonu nije za javnost… Nakon utakmice večera za sve, uz dobro vino pala je i pjesma, a zora je dočekana u obližnjem kafiću. Ujutro nakon što je uočeno da je noć neke teško ranila krenulo se za Komižu, Biševo i Modru špilju koja je svima ostavila neopisivo lijepi dojam. Nakon toga nastavak upoznavanja Biševa iz broda Ames, sidrenje u porat i dobar brujet kojeg su nam pripremili na brodu. Kapetan Amesa oduševio nas je pjesmom i svojim rimama koje kao da izvlači iz rukava.

Sloga na Visu

Navečer večera u piceriji Charly, izlazak i bombardiranje u jednom od  kafića u Komiži, tamo se vidjelo da dečki ipak treniraju…
Nedjelja – upoznavanje vojnih rovova i objekata na Visu. Posjetili smo u uvali Parja vojni prokop zvan Jastog, bazu za podmornice i brodove. Posjetili smo i raketnu bazu, topove,  kod Crvenih stijena vojne rovove, na mjestu zvanom Velo glova obišli smo atomsko sklonište koje je bilo predviðeno za 3000 ljudi. Bili smo na najvišem brdu Hum (587 m). Naposljetku, obišli smo i Titovu špilju.
Po povratku u Vis ručak i pakiranje. Sve u svemu jedan nezaboravni vikend i velika hvala obitelji Kolđeraj na gostoprimstvu koje je bilo na najvišoj razini…
Ovog vikenda sudjelujemo na memorijalnom turniru u Jelsi u čast preminulog Petra Cripovića. Prvu utakmicu igramo u petak 28. rujna protiv N.K. Jelse u 16:30 sati. A vikend kasnije počinje prvenstvo.

Kratki izvještaj predsjednika N.K. SLOGE: Kuzma Matijević