O ovogodišnjem susretu ministranata na kojem su Doljani obranili prvo mjesto, pisala je i Informativna Katolička Agencija:

Stari Grad, (IKA) – U organizaciji svećenika Hvarskoga dekanata u četvrtak 20. lipnja održan je godišnji susret ministranata otoka Hvara u župi sv. Stejpana I., pape i mučenika u Starom Gradu. Sa svojim župnicima okupilo se oko šezdesetak poslužitelja oltara iz sedam hvarskih župa: Dola, Hvara, Jelse, Starog Grada, Sućurja, Svete Nedjelje i Vrbanja.

Susret je počeo molitvom koju je u župnoj crkvi predvodio župnik don Ivica Huljev.

Nastavljen je na mjesnom igralištu Dolci gdje su ministranti odmjerili snage u nogometnom natjecanju. Prije natjecanja ministrantima je o lijepom ponašanju u igranju govorio generalni vikar Hvarsko-bračko-viške biskupije i župnik Jelse i Pitava don Stanko Jerčić. Prvo mjesto osvojili su ministranti župe Dol, drugo Svete Nedjelje i treće Jelse. Po završetku malonogometnog turnira ministranti su objedovali

ispred dominikanskog samostana i crkve Svetog Petra Mučenika. Susret je završio proglašenjem pobjednika kojima je pehare uručio don Marko Plančić, župnik župa Velo Grablje i Brusje i župni vikar župe Hvar.

Tekst i fotografija: Stipo Marčinković

LINK NA ORIGINALNI ČLANAK