2013. Svega 5 mjeseci nakon lokalnih izbora konstituirano je Gradsko vijeće grada Starog Grada. Treba odati priznanje svim vijećnicima što su se u ovako kratkom vremenu uspjeli dogovoriti tko je u biti pobjednik ovih lokalnih izbora te su svojim savjesnim i moralnim ponašanjem omogućili da je grad svega 5 mjeseci bio bez vlasti.

2015. U organizaciji don Marija Zelanovića, dolskog župnika, započela je izgradnja kompleksa podzemnih garaža i Importane centra podno dolskog šematorija. Kompleks će biti na 4 etaže, od kojih će dvije biti garažne, a dvije poslovne. Planirani rok trajanja radova je 4 mjeseca. Na natječaju za izvedbu radova pobijedila je renomirana građevinska firma Radonić&Radonić.

2016. Poznata multinacionalna kompanija koja je u većinskom vlasništvu hotelskih kapaciteta grada Hvara odlučila se na izgradnju skijališta na predjelu Fortice. Naime, po njihovim procjenama ulaganja od osamdesetsedammilijardiosamstopedesettisućatristo-       šezdesetosam eura su neznatna s obzirom koliko će to značiti u produljenju sezone na čitavu zimu. Time bi sezona u našem turističkom biseru trajala čitavu godinu. To bi dovelo do novog vala u zapošljavanju te bi se po procjenama turističkih stručnjaka broj stalno zaposlenih povećao sa 23 na 32 stalno zaposlena.

2019. Naša najveća hotelska kuća Helios Faros  nakon višegodišnje agonije konačno je,  na zadovoljstvo radnika i uprave, osigurala mirnu i stabilnu budućnost. Naime, većinski paket dionica ovog posrnulog turističkog diva kupila je renomirana turistička kompanija iz nama bliske i prijateljske zemlje Arapskog poluotoka.  Tako će osim velike količine petro dolara hotelska kuća dobiti i novo ime pod kojim će turističku slavu Starog Grada pronositi svijetom.  Ali Helios Faros – Emirats Hotels, postati će sinonim za Stari Grad i njegov turistički napredak.

2023. Naš sve prisutni novinar i kritičar F. R. Gama napisao je svoj prvi tekst za 20. broj Tartajuna. Tekst je vrlo aktualan i kritički se osvrće na neredovitost u isplati kooperanata za predano grožđe od strane naše najveće vinarske kuće te vrlo stručno i koncizno predlaže privatizaciju iste na principu javno-privatnog partnerstva. Naime ovo je prvi put da netko predlaže pravilni put izlaska iz dugogodišnje agonije našeg giganta u kojem je stalno zaposleno 6 radnika od čega čak 2 u proizvodnom dijelu tvrtke.

2025. Teo Pavičić – Tahi, dugogodišnji kapetan N.K. Sloge iz Dola, oprostio se od aktivnog igranja nogometa. Na oproštajnoj utakmici N.K. Sloga, predvođena Tahijen, odigrala je prijateljskih 3:3 protiv izabrane selekcije otoka Hvara i Torcide čiji je kapetan Teo Petrić – Goza, koji je proglašen igračem utakmice.

2028. U Starom Gradu svečano pušten u rad kanalizacijski sustav. U sustav je uloženo osamstotridestsedancijelihpet milijuna kuna. To je najmoderniji sustav za odvodnju u Dalmaciji čiji će se značaj posebno očitovati kada se završi sekundarna mreža te bude spojena na glavni kolektor. Planirani završetak cjelokupne mreže je 2050.g.

2028. Na 550. proslavi blagdana Gospe od sela nadahnutu propovijed održao je  novo izabrani Sveti Otac. Ovaj sveti čovjek pred mnoštvom hodočasnika istaknuo je važnost obitelji, a posebno majke u odgoju novih generacija koji su budućnost i oslonac svake zajednice. Kako u Hrvatskoj tako i u njegovoj rodnoj Keniji. Na kraju svečanog slavlja župnik Dola don Mario zahvalio se Svetom Ocu na posjeti i nadahnutim riječima ponovivši riječi popularnog hrvatskog pjevača: „E moj narode“.

2035. Cesta Sućuraj – Jelsa  nakon dugogodišnjih zalaganja entuzijasta ušla je pod UNESCO-ovu zaštititu kulturne baštine, te su tako jednom za uvijek zaustavljeni svi pokušaji devastacije na njenom proširenju ili nedajbože asfaltiranju.

2036. Za stotu godišnjicu postojanja kluba igrači N.K Sloge iz Dola počastili su svoje navijače osvajanjem prvog naslova prvaka otočne lige. U napetoj završnici prvi su od 20 klubova presjekli ciljnu vrpcu. Iza sebe su ostavili velikane kao Mars iz Rudine i Partizona iz Basine koji su na kraju zauzeli drugo i treće mjesto. Za ekipu N.K Slogu  veći dio sezone odigrali su; Puljiz, Parks, Kokan, Kapetanović, Kekez, Erceg, Nakamura, Fazlinović,  Kuničić-Bižaca (svaku drugu utakmicu), Chin, Wilson, Hađibegić, Lončar, Šurjak, Roić. Ipak najzaslužniji za ovaj povijesni uspjeh je trener, direktor, predsjednik, fizioterapeut i ekonom kluba – I. B. Dužević.

3007. Na tisućitu obljetnicu izlaženja mega popularnog Tartajuna, uprava ovog multinacionalnog dnevnika odlučila je svoje čitatelje nagraditi vrhunskim nagradama. Tako će prvih pet milijardi čitatelja koji se jave visokofrekventnim signalom biti nagrađeno krstarenjem u sustavu sazviježđa Orion, dok će najsretniji čitatelj dobiti pitar čiste zemlje sa predjela Rugonj – iz Tartajunovog rodnog kraja.